Ons assortiment

We bieden een uitgebreid assortiment zuivelproducten in allerlei soorten en maten. Ons nieuwe uitgebreide assortiment zal zeer spoedig op de website geplaatst worden. 

Goudse kaas de beroemdste kaas uit Nederland

Goudse kaas, de bekendste Nederlandse kaas, dankt zijn naam aan de stad Gouda, waar hij al eeuwenlang op de markt wordt verkocht. Sinds de 19e eeuw wordt deze kaassoort ook op andere plaatsen in Nederland geproduceerd en zo is de Goudse kaas uiteindelijk de meest geproduceerde kaas geworden. De traditionele Goudse kaas is een geurige, smaakvolle kaas, die verkrijgbaar is in verschillende rijpingsstadia: jong, belegen en zelfs oud. Goudse kaas bevat ten minste 48% vet op basis van de droge stof.

Internationaal kwaliteitszegel voor één van de beroemdste kazen ter wereld

De Europese Unie heeft met de aanduiding 'Gouda Holland' de BGA-status toegekend aan de originele Goudse kaas. BGA staat voor 'beschermde geografische aanduiding'. Alleen producten die hun reputatie te danken hebben aan hun geografische plaats van herkomst en daar geproduceerd worden, komen voor die bescherming in aanmerking. Alle natuurgerijpte Goudse kazen van DOC hebben de BGA-status, herkenbaar aan het speciale 'Gouda Holland'-kwaliteitszegel.

Goudse kaas in verschillende vormen en verpakkingen

DOC levert natuurgerijpte Goudse kaas in de vorm van kaaswielen van 4,5 kg of 12 kg, in stukken of plakken kaas, of als geraspte kaas. U kunt ook uw eigen label op onze kaas laten aanbrengen.

Goudse kaas 30% vet

Naast de traditionele Goudse kaas produceert DOC ook een Goudse kaas met slechts 30% vet. Deze kaassoort is verkrijgbaar in blokken foliegerijpte en korstloze kaas van 15 kg, en leent zich uitstekend voor verdere verwerking.

Gouda Premium 48% vet

Gouda Premium heeft door een speciaal rijpingsproces een intensieve, belegen smaak. Door deze intense maak is minder kaas nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Gouda Premium is een uitstekende kaas voor industrieel gebruik, bijvoorbeeld de pizza industrie. De kaas heeft namelijk een zeer goede smaak en uitstekende smelteigenschappen. Gouda Premium kan als alternatief gebruikt worden voor natuurgerijpte jong belegen kaas.

Verwerkingsmogelijkheden

Kaasblok

Kaasplakken

Borrelblokjes

Mini kaasblokjes

Geraspte kaas