Ons assortiment

We bieden een uitgebreid assortiment zuivelproducten in allerlei soorten en maten. Ons nieuwe uitgebreide assortiment zal zeer spoedig op de website geplaatst worden. 

Edammer kaas, traditionele Hollandse kaas

Edammer kaas is vernoemd naar het oude stadje Edam. In de 14e eeuw was Edam een belangrijke havenplaats vanwaar kaas werd verscheept naar andere delen van het land en naar het buitenland. De originele Edammer kaas wordt bereid uit koemelk, is heel mild van smaak en wordt gegeten als hij slechts kort gerijpt heeft. Deze kaas bevat ten minste 40% vet. Hij is ook verkrijgbaar als commissiekaas, een oranjerode variant van Edammer.

Edam Cuisine

Edam Cuisine is een Nederlandse harde kaas gemaakt van koemelk. De kaas heeft een milde smaak met een vetpercentage van 40%. Door het lage vochtgehalte is de kaas perfect om te raspen en om er kaaspoeder van te maken. Qua smaak en producteigenschappen is Edam Cuisine een vervanger voor de duurdere Parmezaanse kaas. Edam Cuisine kan gebruikt worden voor diverse gerechten zoals pizza, pasta, snacks en salades.

Verwerkingsmogelijkheden

Kaasblok

Kaasplakken

Borrelblokjes

Mini kaasblokjes

Geraspte kaas

Kaaspoeder