Nieuws

Persbericht

Hoogeveen, 19 september 2018

Verdere stappen op het gebied van duurzaamheidDuurzaamheidsmanager Hanneke Kraaijenveld in dienst bij DOC Dairy Partners

Per 1 oktober a.s. treedt Hanneke Kraaijenveld (37) in dienst bij DOC Dairy Partners B.V. als duurzaamheidsmanager. Hanneke Kraaijenveld heeft hiervoor voor de NVWA gewerkt en een eigen organisatieadviesbureau gehad.

Kraaijenveld groeide op op een gemengd bedrijf, waar zowel melkvee als fokvarkens werden gehouden. Ze ontwikkelde een passie voor de landbouw, mensen en organisaties. Kraaijenveld heeft Dierwetenschappen gestudeerd aan de Wageningen Universiteit & Management Consulting aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij heeft in diverse organisaties aan verschillende maatschappelijke thema’s gewerkt, waaronder dierwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid.

In al deze thema’s speelde duurzaamheid een belangrijke rol. “Duurzaamheid is in toenemende mate de basis voor ons bestaansrecht als organisatie in de maatschappij. Een doelstelling waar ik me graag voor inzet en waar mijn ambitie, achtergronden ervaring bij elkaar komen,” aldus Kraaijenveld.

DuurzaamheidsbeleidDOC Dairy Partners B.V. is een dochteronderneming van DMK Group. DMK heeft een uitgebreid duurzaamheidsbeleid dat in alle bedrijfsonderdelen wordt doorgevoerd en de onderneming wordt gezien als Duitslands meest duurzame zuivelorganisatie. Onder de noemer ‘DMK 2020 Taking responsibility’ rapporteert DMK jaarlijks de progressie op het gebied van vijf strategische thema’s, te weten, milieu, veeteelt, melk, team en maatschappij.

Keurmerk PlanetProof
Hanneke Kraaijenveld gaat zich onder meer richten op de verdere verduurzaming van de assortimenten die zowel DDP als DMK Group bieden op het gebied van zuivel. “Samen met onze klanten willen wij het schap verder verduurzamen. Eén van de nieuwe initiatieven die momenteel door de Stichting Milieukeur wordt ontwikkeld, is een keurmerk voor het produceren van duurzamere zuivel, het ‘On the way to PlanetProof’ initiatief. DOC Dairy Partners heeft een grote belangstelling voor deelname aan dit keurmerk. DDP onderzoekt op dit moment wat de mogelijkheden voor certificering zijn om een verdere verduurzaming in de zuivelketen te realiseren.”

Over DOC Dairy Partners B.V.
DOC Dairy Partners is als dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK GmbH verantwoordelijk voor de afzet van kaas en een breed assortiment andere zuivelproducten in de Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De organisatie levert de zuivelproducten aan retail, foodservice en verpakkers met name onder private label.

Over DMK Group
Als grootste Duitse zuivelcoöperatie verwerkt DMK Group met ongeveer 7.700 medewerkers op meer dan 20 productielocaties in Duitsland en Nederland melk tot voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit. De product-portfolio varieert van kaas, zuivelproducten en ingrediënten tot babyvoeding, ijs, gezondheidsproducten en speciaalvoeders. Merken als MILRAM, Oldenburger, Uniekaas of Humana worden zeer gewaardeerd door consumenten in binnen- en buiteland waardoor de onderneming in haar thuismarkten en geselecteerde kernmarkten wereldwijd zeer goed bekend staat. Als eenvan de vier grootste leveranciers van de Duitse voedingsmiddelenindustrie behoort DMK Group met een omzet van 5,8 miljard euro tot een van Europa's toonaangevende ondernemingen in de zuivelindustrie.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:DOC Dairy Partners B.V.
Corrien Bakker
Tel. 06 – 22 55 36 94
corrien.bakker@docdairypartners.nl